Proficiency, Proficiency Sınavı Programı

Proficiency , Proficiency Sınavı Program İçeriği

1 – Proficiency Sınavı ( Bireysel – Özel proficiency sınavı dersi )
2 – Proficiency Sınavı ( 4 kişi – Grup proficiency sınavı dersi )

1 – Proficiency Sınavı ( Bireysel – Özel proficiency sınavı dersi ):

Proficiency Sınavına hazırlık amacı ile Proficiency Sınavı kampüslerinde yapılan Proficiency Sınavı hazırlık panellerinde, birebir özel Proficiency Sınavı hazırlık dersi alarak, özel dersin öğrencide yarattığı sinerjiden, oluşan olumlu havanın etkisi ile kendine güveni artan ve Proficiency Sınavına hazırlık amacı ile Proficiency Sınavı kampüslerinde yapılan Proficiency Sınavı hazırlık panellerinde, öğrenciyi daha sıkı ve yoğun bir çalışma temposuna sokan etkisinden yararlanarak Proficiency sınavını bir kerede ve % 100 geçmek isteyen öğrencilerin Proficiency Sınavına hazırlık amacı ile Proficiency Sınavı kampüslerinde yapılan Proficiency Sınavı hazırlık panellerinde kayıt olduğu yöntemde , ayrıca dersler Proficiency Sınavına hazırlık amacı ile Proficiency Sınavı kampüslerinde yapılan Proficiency Sınavı hazırlık panellerinde, öğrencinin istediği zamanlarda uygulanır.

2 – Proficiency Sınavı ( 4 kişi – Grup proficiency sınavı dersi ):

 Proficiency Sınavına hazırlanmak için Proficiency Sınavı departmanlarında gerçekleştirilen  Proficiency Sınavı hazırlık öğretilerinde,  aynı üniversiteye devam eden ve sınava girmesi gereken  öğrenciler için çok kalabalık gruplar yerine derslerin ve Proficiency Sınavı programının Proficiency Sınavına hazırlık amacı ile Proficiency Sınavı kampüslerinde yapılan Proficiency Sınavı hazırlık panellerinde, çok daha etkin ve kaliteli uygulandığı 4 öğrenciden Proficiency Sınavına hazırlık amacı ile Proficiency Sınavı kampüslerinde yapılan Proficiency Sınavı hazırlık panellerinde oluşturulan küçük gruplarda yer almak, öğrenci dostu ve öğrenci odaklı Proficiency sınavı hazırlık programları ile  desteklenen derslerde Proficiency Sınavına hazırlık amacı ile Proficiency Sınavı kampüslerinde yapılan Proficiency Sınavı hazırlık panellerinde başarılı olmanın kapısını açar.

Tüm Üniversitelere Proficiency Sınavı  Dersleri

Bu Proficiency Sınavı üniversitelerin hazırlık sınıfını bitirmeleri için her üniversitede öğrencilere uygulanan ve her üniversitenin kendi eğitim sistem ve yöntemlerini içeren bir sınav türüdür. Her üniversite kendi özelliklerinin içeriğini bu sınava yansıtır ve sınav  olarak uygular. Bu nedenle yeditepe üniversitesinin uyguladığı ve kendi özellik ve yapısını taşıyan Proficiency Sınavı  ile ytü ( Yıldız Teknik Üniversitesi ) özellik ve yapısını  içeren  Proficiency Sınavı birbirlerine tamamen zıt olabilirler . Her iki üniversitede sorular ve soru şekilleri ve  sınav formatı birbirinden farklıdır bu nedenle ytü  sınavı için hazırlanmış bir öğrenci aynı bilgilerle yeditepe sınavında başarılı olamayabilir .

Programın temel amacı : Proficiency sınavı Üniversiteyi kazanan öğrencilerin hazırlık sınıflarının bitiminde girdikleri bir  ölçme sınavıdır.

Bu sınavın  her üniversitede farklı özellikleri vardır Sınavda dilbilgisi,vocabuları ( kelime haznesi ), ( Reading ) okuma, ( Listening ) dinleme ve ( Writing ) yazma alanlarında türlü şekillerde sorular bulunur.   Sınav  tarihleri ÖSS sınav sonuçları belli olduktan sonra her üniversite kendine ait olan   sınav tarihini ilan eder. Bu sınavlar genellikle Eylül ayının 2. haftası ile Ekim ayının 2. haftası arasında uygulanır. Üniversiteyi kazanan adaylar “Proficiency sınavı ” formatında yapılan “düzey belirleme sınav ” neticelerine ve girecekleri sınavın türüne göre gruplara yerleştirilir ve hangi seviyede dil bilgisine sahipse o seviyeden üniversitede eğitim hayatına başlar.

 

Proficiency sınavının diğer bir adı da Hazırlık Atlama Sınavıdır. Sınav  programının temel amacı öğrencinin bu sınavı geçerek Hazırlık Sınıfını okumadan doğrudan birinci sınıfta eğitime başlamalarını veya bilgilerine göre hangi seviyede iseler o seviyeden Hazırlık Sınıfına başlamalarını sağlamaktır. Alacağınız  dersler ile sınavlara hazırlanıp başarıyı yakalayabilirsiniz. Yeterli bilgiye sahipseniz özel yada grup  dersleri ile hazırlık sınıfında okumadan bir sene kazanırsınız.

Reading bölümü , öğrencilerin okuduklarını kavrama ve kelime bilgilerinin test edildiği 250 – 300 kelimeden oluşan ve ortalama 40 sorudan meydana gelen bir bölümdür. Listening bölümü, yaklaşık 30 sorudan oluşan, öğrencilerin İngilizce konuşmaları dinlediklerinde konuşmayı anlayıp anlamadığını ölçen mevcut dinleme parçalarının ikişer kez dinletildiği bir bölümdür.  Grammar Bölümü , boşluklu okuma parçaları, cümleler ve diyaloglar verilerek öğrencilerin dil bilgisi kuralları içerisinde ve parçanın anlam bütünlüğü bozmadan tamamlanılması istenilen bir bölümdür. Writing Bölümü , öğrencilerin yazma becerileri belirli kurallar ve kalıplar çerçevesinde sınayan yaklaşık 350 kelimelik bir kompozisyondur.

 

NEDEN BİZ :

  • A. Sınav için uygulanan Proficiency sınavı programlarında görev alan hocalar  konusunda yıllarca deneyime sahip, seçkin, saygın ve akademik kariyeri olan  gerçek hocalardır.
  • B. Sınav için  çok büyük öneme sahip akademik kelimeler konusunda öğrencilere özümsemeleri gereken akademik kelimeler listeleri ve bu kelimelerin özümsenmesi ve akılda kalıcı olabilmesi için Proficiency Sınavına hazırlık amacı ile Proficiency Sınavı kampüslerinde yapılan Proficiency Sınavı hazırlık panellerinde gerekli olan teknik çalışmalar verilir ve daha sonra bu çalışmalar  sınav hazırlık programlarının uygulandığı gün ve saatlerin dışındaki gün ve saatlerde testler yapılarak  adaylar izlenir. Bu şekilde sınav  için çok önemli olan bu kelimelerin çalışılıp çalışılmadığı anlaşılır bu tarz bir yaklaşım   sınav  için çalışan öğrenci üzerinde itici bir güç sağlar.

—–ÜNİVERSİTE ADI – –Doğuş Üniversitesi — Yeditepe Üniversitesi – Marmara Üniversitesi  Bilgi Üniversitesi  Bahçeşehir Üniversitesi  Koç Üniversitesi ( TOEFL ) Boğaziçi Üniversitesi Sabancı Üniversitesi ( TOEFL ) İstanbul Kültür Üniversitesi – Maltepe Üniversitesi  – Kocaeli Üniversitesi  – İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi)  – ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi)  – YTÜ (Yıldız Teknik Üniversitesi)  – Işık Üniversitesi – Bilkent Üniversitesi  – Kadir Has Üniversitesi  – Doğu Akdeniz Üniversitesi – Beykent Üniversitesi – Okan Üniversitesi  – Fatih Üniversitesi